Stationstraat 217
6361 BH Nuth
Tel: 045 5778740
Fax: 045 5778741
Neem contact op

Ik ...

Hypotheken Nuth & omgeving

ga een auto kopen

Zodra u een auto op naam laat zetten heeft u een verzekeringsplicht. Dat is geregeld in de ‘WAM’: de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Deze verzekering is verplicht, maar ook belangrijk. De bedragen bij verkeersschade kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Voor het verzekeren van de auto kunt u kiezen uit drie soorten verzekeringen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

Steens & Kuipers helpt u met het kiezen van de juiste verzekering.

Ga op mezelf gaan wonen

Thuis wonen is makkelijk, veel wordt voor je geregeld. Dan komt het moment dat je op jezelf gaat wonen, bijvoorbeeld voor je studie. Zodra je op je eigen benen wilt staan, moet je ineens veel zaken regelen waar je je thuis geen zorgen over hoefde te maken. Jezelf verzekeren bijvoorbeeld. Het kan moeilijk zijn de juiste verzekering(en) te kiezen uit het enorme aanbod. Steens & Kuipers helpt je kiezen op basis van je situatie en behoeften.

Ga op vakantie

Vakantie: even weg van alles, plezier maken en nergens aan denken. Om uw vakantie daadwerkelijk zorgeloos te laten verlopen, is het verstandig van tevoren te bekijken of u goed verzekerd bent. De verzekering die bij u past, hangt af van hoe lang u op vakantie gaat, hoe vaak u op vakantie gaat en de soort vakantie. Steens & Kuipers helpt u graag onbezorgd van uw vakantie te genieten!

Ga samenwonen of trouwen

In uw persoonlijke situatie verandert veel als u gaat samenwonen of trouwen. Het leven gaat er anders uit zien en sommige zaken moet u anders regelen dan gewend. Waar speciaal op gelet moet worden, hangt af van de samenlevingsvorm die u kiest. In die keuze bent u vrij. Wel heeft elke samenlevingsvorm eigen regels, bijvoorbeeld op het gebied van erfrecht en in verband met pensioen, het huis (of de huizen) en de belastingen.

Steens & Kuipers geeft je graag advies over deze grote stap!

Ga een huis kopen

Het eigen huis is voor vele mensen het dierbaarste materiele bezit. Een dak boven het hoofd en een plek onder de zon biedt veel levensvreugde. Maar hoe lukt het in deze tijden van reglementering, fiscale complexiteit en een woud aan financieringsmogelijkheden een huis te kopen? Hoe maakt u de juiste keuzes? Daarvoor moet u bij deskundigen zijn, die veel weten over ‘geld’ en ‘huis‘: de erkende hypotheekadviseurs van Steens & Kuipers.

Steens & Kuipers biedt u een advies dat is afgestemd op uw huidige en gewenste situatie.

Krijg een kindje

Gefeliciteerd! U verwacht een kindje. U begint een nieuwe fase in uw leven, met veel veranderingen. Zeker als het de eerste keer is. Het is goed om ook over de zakelijke gevolgen na te denken. Misschien wilt u minder gaan werken. Of u wilt verhuizen of verbouwen. Al uw keuzes hebben effect op bijvoorbeeld uw hypotheek en inkomsten.

Steens & Kuipers adviseert u graag over de veranderingen en mogelijkheden.

Wil sparen

De levensloopregeling en spaarloonregeling zijn afgeschaft en vervangen door het vitaliteitssparen. De vitaliteitsregeling treedt per 1 januari 2013 in werking. Wellicht nam u deel aan de levensloopregeling of spaarloonregeling en weet u niet precies wat de afschaffing voor u betekent.

Steens & Kuipers informeert u graag over de veranderingen en mogelijkheden in uw situatie.

Wil Advies over arbeidsongeschiktheid

Bent u langer ziek dan een paar werken, dan krijgt u te maken met een wirwar aan sociale en particuliere verzekeringen. De werkgever betaalt de eerste twee jaar (een gedeelte van) uw loon door, daarna krijgt u te maken met de WIA. Doordat er niet gewerkt kan worden, gaat u er wat betreft het inkomen op achteruit. Belangrijk is dat de maanlasten, zoals die van de hypotheek, kan worden betaald.

Steens & Kuipers adviseert u graag over de benodigde verzekeringen.

Wil een conflict oplossen

Soms lopen ruzies zo hoog op dat er een conflict ontstaat. U kunt een conflict hebben met de buren, een werkgever, een garage of met een tegenpartij bij een aanrijding. Ook kan het gebeuren dat iemand met wie u een contract hebt gesloten de inhoud daarvan anders uitlegt.

Niet in alle gevallen heeft u juridische bijstand nodig, maar vaak is het verstandig professionele ondersteuning in te roepen. Zeker als de financiële belangen groot zijn.

Wil een goed pensioen

Na uw pensioen wilt u financieel onbezorgd verder kunnen leven. Het is belangrijk nu al te weten hoe het zit met uw pensioen, zodat u weet of u zelf nog iets moet regelen. Door na te denken over uw toekomstige financiële situatie en de wensen en behoeften die u na uw pensioen zult hebben, weet u wat u zelf moet regelen.

Steens & Kuipers brengt uw situatie en wensen in kaart en adviseert u over passende producten, zodat u van een zorgeloze oude dag kunt genieten.

Ga scheiden

Als u en uw partner uit elkaar gaan, moeten veel zaken samen geregeld en besloten worden. Denk aan het verdelen van de inboedel, wie in het huis blijft wonen en bij wie, als jullie samen kinderen hebben, de kinderen gaan wonen.

Alsof het nog niet lastig genoeg is, heeft uit elkaar gaan ook gevolgen voor uw pensioen en uw verzekeringen.

Steens & Kuipers adviseert u graag over deze gevolgen.

Wil mogelijke schade verzekeren

U kunt op verschillende manieren met schade te maken krijgen. Schade aan bezittingen is vervelend. Maar gelukkig zijn schades meestal te verhelpen of beschadigde zaken te vervangen. Dit gaat soms echter gepaard met hoge kosten. In dit soort gevallen kan aanspraak gemaakt worden op uw verzekering, om in ieder geval de materiele schade te verzachten.

Steens & Kuipers stemt de benodigde verzekeringen af op uw situatie.

Wil een juiste zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Met deze zorgverzekering bent u verzekerd tegen de kosten van ‘gewone’ medische zorg, zoals van de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. De aanspraken die op de basisverzekering zijn gedekt, zijn in de wet beschreven. De verzekeraar neemt deze aanspraken in zijn polis op. Soms moet je een deel van de kosten zelf betalen, bijvoorbeeld wanneer u een naturapolis hebt en naar een niet door de verzekeraard gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden goed door.

De zorgverzekeraar is verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. De verplichting om een basisverzekering te hebben, geldt ook voor kinderen onder de achttien jaar, maar zij betalen geen premie. Voor zorg die niet onder de basisverzekering valt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten, maar dat is niet verplicht. Ook kun je een aparte tandartsverzekering afsluiten.

Steens & Kuipers helpt u een passende keuze maken uit de vele mogelijkheden.

Wil een uitvaart regelen

Het is niet leuk om over na te denken, maar wel verstandig: uw uitvaart. U wilt uw nabestaanden na uw overlijden natuurlijk goed verzorgd achter laten. Dat kan door van te voren de juiste maatregelen te treffen, door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af te sluiten of te zorgen dat de nabestaanden financieel kunnen rondkomen.

Steens & Kuipers adviseert u graag over hoe u het best uw overlijden kunt regelen.